Lavettikuljetus

Kaikki työkoneet rahdataan pääasiassa lavettikuljetuksina. Kokonsa ja kantavuutensa puolesta yleisimmät koneet eivät mahtuisikaan merikontteihin, eikä niiden turvallinen kiinnittäminenkään olisi mahdollista. Avonainen lavetti sen sijaan on yleistynyt logistiikka-alalla jo miltei standardin mittakaavaan, mikä mahdollistaa sen, että työkoneita voi turvallisesti rahdata kaupungista toiseen minkä tahansa vastuullisen suomalaisen yrityksen kautta.

Lavettikuljetuksen hinta määräytyy samoin periaattein kuin kaiken rahdin: lähtö- ja päätepisteen sekä rahdin fyysisten mittojen mukaan. SKT:n hintalaskurilla saat aina alan kilpailukykyisimmän hinta-arvion sentin tarkkuudella, vaikka keskellä yötä – tippaakaan laadusta ja turvallisuudesta tinkimättä!

Lavettikuljetus on halvin rahtimuoto Skandinavian alueelle rahdatessa

Suomen maanteillä lavettikuljetukselle ei ole varsinaista kilpailijaa. Vesi- tai ilmateitse rahtikustannukset nousevat taivaisiin, eikä rataverkkomme kata monenkaan teollisuusyrityksen tarpeita. Maantierahdin kokonaiskulut ovat selkeästi pienimmät, kun työkoneita tarvitsee siirtää Suomesta Ruotsiin, Norjaan tai Venäjälle.

Hinnan lisäksi lavettikuljetuksen suurin etu on se, että työkoneet toimitetaan sellaisenaan suoraan perille. Esimerkiksi merikuljetuksessa kertaalleen lavetille kiinnitetty työkone usein joudutaan irroittamaan siirtoauton lavalta, jolloin logistiikkaketjuun tulee uusia toimijoita. Ja kun logistiikkaketjuun tulee enemmän toimijoita, myös riskien hallinta heikkenee.

Valitsemalla Suomen Kuljetustilausten lavettikuljetuksen voit olla aina varma, että työkoneesi pääsevät turvallisesti ja ajallaan määränpäähän – siitä pitävät huolen alansa pätevimmät logistiikka-alan kotimaiset ammattilaiset. Toistaiseksi rahtaamme vain Suomen rajojen sisällä, mutta mikäli yrityksesi tarvitsee kansainvälisiä logistiikkapalveluita, ota meihin yhteyttä ennen hintalaskurin täyttämistä: laajan yhteistyöverkostomme avulla voimme auttaa pitkienkin rahtiketjujen toteuttamisessa.

Muista nämä asiat, kun tilaat lavettikuljetuksen

Työkoneen kiinnittäminen lavetille on aina kuljettajan vastuulla. Lavettirahdin kiinnittämisessä tulee ottaa huomioon muun muassa työkoneen painojakauma ja tukipisteet, sekä tietysti se, ylittääkö kuljetuksen kokonaispituus, -leveys tai -paino normaaliliikenteelle määritellyt rajat. Mikäli ylittää, voi kuljetukselle joutua hakemaan ELY-keskukselta erityislupaa.

Onnistunut lavettikuljetus alkaa SKT:n hintalaskurista: täyttämällä laskuriin rahdin lähtöpaikan ja päämäärän, painon sekä ulkoiset mitat, saat tarkan arvion lavettikuljetuksen hinnaksi. Ennen työkoneen siirtämistä poista hytistä kaikki irtotavara, siisti työkoneen pinnoilta kaikki irtolika pois ja varmista, että polttoaine-, hydrauliikka- ja öljysäiliöt ovat tiiviit. Sinun ei tarvitse huolehtia, minkä kokoisen lavetin tarvitset työkoneellesi – ammattilaisemme hoitavat sen. Kun työkoneen mitat ja malli on tiedossa, rahdin lavettivaatimukset saadaan selville tuossa tuokiossa.

Kuljetuksen aikana työkoneesta ei saa irrota mitään, ei edes telaketjujen väliin jääneitä mutapaakkuja: mikäli rahdin aikana itse työkone aiheuttaa henkilö- tai esinevahinkoja asianmukaisesta kiinnityksestä huolimatta, kuljetuksen tilaaja on useimmiten korvausvelvollinen, ellei kuljetussopimuksessa toisin sovita. Käy siis läpi huolella työkoneen omat kiinnityslukot, pohja, lokasuojat ja hytin lattiat.