Miksi hajauttaisit logistiikkasi moneen paikallistoimijaan – valitse luotettava, valtakunnallinen SKT

Kuljetusliikkeissä on eroja. Osa yrityksistä on erikoistunut tietyn tyyppisiin kuljetuksiin, esimerkiksi kylmärahtiin tai erikoispitkiin maantiekuljetuksiin, jotkut toimijat taas saattavat olla erityisen meritoituneita itärajan ylittäviin toimituksiin. Suurimmat erot tyypillisten kotimaisten kuljetusyhtiöiden välillä kuitenkin syntyvät paikallistuntemuksen ja alueellisten verkostojen kautta – onhan selvää, että pohjoisimmassa Lapissa sijaitseva kuljetusliike tietää enemmän pitkistä rahtimatkoista arktisilla alueilla kuin pääkaupunkiseudulla toimiva yhtiö.

Valtakunnallisella tasolla toimivat logistiikkafirmat ovat Suomessa useimmiten ulkomaalaisomistuksessa olevia jättiyhtiöitä, jotka voittavat usein hintakilpailuissa kotimaiset pienet toimijat, mutta näiden yhtiöiden puutteet Suomen maantieteen ja yrityskulttuurin tuntemuksessa paljastuvat karulla tavalla viimeistään silloin, jos kuljetuksen aikana tapahtuu jotain arvaamatonta.

Kuluttajansuojalain ansiosta yksityishenkilöt ovat esimerkiksi käsittelyvirheen sattuessa vahvoilla, mutta yritysmaailmassa yrittäjä jää monesti nuolemaan näppejään. Jos verkkokaupan rahtikumppanina onkin ulkomaalaistaustaisen yrityksen sijaan kotimainen yhtiö, on se paitsi luottamusta herättävämpää, myös juridisesti varmempaa.

Suomen Kuljetustilaukset Oy yhdistää kotimaisten toimijoiden paikallistuntemuksen ja luotettavan, valtakunnallisen ja nykyaikaisen logistiikkayhtiön halpoine hintoineen yhden ja saman kokonaisuuden alle. Etämyyntiä harjoittava yritys voi siis huoletta jättää rahti- ja kuljetusasiansa SKT:n hoidettavaksi, suuntautuipa kollit mihin päin Suomea tahansa.

Suomen kattavin kumppaniverkosto

Me pyrimme aina hahmottamaan asiat yrittäjän näkökulmasta: mitä vähemmän yhteistyökumppaneita ja alihankkijoita yrityksellä on, sitä helpompaa logistiikan seuranta ja dokumentointi on. Tässäkään sopassa ei kannata olla liian montaa lusikkaa samanaikaisesti, sillä usean toimijan kanssa jakelusopimuksen tekeminen tuo vain lisää byrokratiaa – puhumattakaan vastuun pirstaloitumisesta usean alihankkijasopimuksen alaisuuteen.

Koska vain harvalta yrittäjältä löytyy aikaa ylimääräiseen säätämiseen ja yhteistyökumppaniverkoston kasvattamiseen, Suomen Kuljetustilaukset Oy on tehnyt kuljetuspalveluiden hankkimisen mahdollisimman helpoksi. Meillä on käytössämme Suomen kattavin kumppaniverkosto, jonka ansiosta saamme toimitettua suuremmatkin paketit ja lavat nopealla aikataululla – ja taatusti edulliseen hintaan. Toistaiseksi emme toimita ulkomaille.

SKT:n verkkosivuilta löytyvän hintalaskurin kautta tehdyt Ovelta ovelle -tilaukset toimitetaan yritysasiakkaille 1–2 vuorokauden sisällä tilaamisesta, riippuen lähtö- ja kohdekaupungeista. Yksityisasiakkailla toimitusaika on yhden vuorokauden pidempi. Lämpötilasäädeltyjä tuotteita, elintarvikkeita, ylimittaisia kolleja ja ongelmajätteitä kuljetetaan ainoastaan erikseen sovittaessa.

Valitse valtakunnallinen, niin vältyt yllätyksiltä

Valtaosa suomalaisista kuljetusliikkeistä sijaitsee satamien, isojen moottoriteiden ja rautatieliikenteen solmukohtien välittömässä läheisyydessä. Logistisesti hyvä sijainti ei kuitenkaan takaa sitä, että kuljetusliike automaattisesti toimisi koko maan alueella; jotkut yhtiöt ovat esimerkiksi erikoistuneet pohjois-eteläsuuntaiseen maantierahtiin, eivätkä pienemmät asutuskeskukset näyttäydy liiketoiminnan kannalta kannattavina ajokohteina.

Vaikka rahdit suuntautuisivatkin selkeästi tietylle alueelle, on kauaskantoisempaa varautua jo etämyynnin aloittamisen alkumetreillä koko maan kattavaan kuljetukseen. Maailma pienenee jatkuvasti tietoliikenneyhteyksien ja älylaitetekniikan kehittyessä, eikä nykypäivänä kuluttajan näkökulmasta ole väliä, tuleeko hänen tilaamansa tuote rahdilla Rovaniemeltä vai Raaseporista. On modernin yrittäjän tehtävä varautua logistiikassaan siihen, että asiakas saattaa asua aivan toisella puolen Suomea.

Varsinkin uuden yrityksen on erittäin vaivalloista edes kartoittaa potentiaalisia kuljetusyrityksiä oman liiketoimintansa tueksi, sillä vain harvan logistiikkayhtiön sivuilla on selkeästi listattuna, mihin kaikkialle yhtiö toimittaa, mihin hintaan ja millä reunaehdoilla. Soitto- ja tarjouspyyntöjen jättäminen vain pitkittää turhaan päätöksentekoa, vaikka näin 2020-luvun taitteessa lähes asian kuin asian tulisi hoitua muutamalla napin painalluksella vaikka puhelimen näytöltä.

Muun muassa tämän takia Suomen Kuljetustilaukset Oy on ylivoimaisesti ketterin, läpinäkyvin, luotettavin ja nykyaikaisin kuljetusyhtiö. Kuljetuksen kilpailuttaminen on nopeampaa ja vaivattomampaa kuin koskaan aiemmin. Rahtilaskuri toimii netissä 24/7, joten kuljetustilauksen voi täyttää juuri silloin, kun se itselle parhaiten sopii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *