Rahti on yrityksen etämyynnin kivijalka

Vuonna 2017 Suomen verkkokaupan liikevaihto oli arviolta 10,4 miljardia euroa. Kun tämän luvun päälle vielä lisätään puhelimitse solmitut etäkaupat, B2B-tukkumyynnit, ulkomaankauppa sekä jälkikäteisrahdilla toimitettavat tuotteet, kuten huonekalut, summa voidaan heittämällä moninkertaistaa.

Pelkästään pienikokoisessa Suomessa siis puhutaan todella isoista rahasummista ja suurista rahtivolyymeista. Puhtaasti etämyynnillä toimivien verkkokauppojen lisäksi yhä useampi kivijalkaliike joutuu panostamaan enemmän logistiikkaan, sillä varastoiminen maksaa. Kuljetusyhtiöt ovatkin vastanneet muuttuneeseen kuluttajakäyttäytymiseen tarjoamalla joustavampia ja räätälöidympiä rahtivaihtoehtoja yrityksille.

Toimiva, mutkaton ja järkihintainen rahtipalvelu säästää yrittäjältä aikaa, rahaa ja hermoja. Nyt tuotteiden, kollien ja lavojen edullinen toimittaminen ovelta ovelle on helpompaa ja kätevämpää kuin koskaan aiemmin.

Rahtilaskuri takaa tarkat hinnat reaaliajassa – vaikka keskellä yötä

Suomen Kuljetustilaukset Oy on luonut rahtipalvelun vaihtamista suunnittelevan yrittäjän avuksi laskurin, jonka avulla rahtihintoja voi laskea reaaliajassa. 24/7 toiminnassa oleva hintalaskuri on ainoaa laatuaan Suomessa; sen ansiosta yrittäjä voi laskea koska vain, missä vain, tarkan hinnan omalle rahdilleen jopa sentin tarkkuudella. Laskuriin syötetään rahdin perustiedot, eli lähtö- ja päätepiste, mitat (pituus x leveys x korkeus), paino sekä kollien määrä.

Jo näiden tietojen syöttämisen jälkeen rahtilaskuri antaa lähetykselle veroeritellyn loppusumman ja seuraavalla sivulla täytetään lähetyksen tarkemmat tiedot. Nettilaskurimme osaa myös erotella FIN- ja EURO-lavat keskenään, mikäli rahti sisältää lavoja. Laskurin kautta rahtitilausta tehtäessä lomakkeeseen voi lisätä erillisiä ohjeita kuljettajalle, mikäli lähetys tai kollien sisältö vaatii erityishuomiota. Laskurin käyttäminen ei sitouta rahtitilauksen tekemiseen, joten rahtilaskuria voi käyttää myös vaikkapa logistiikan budjetoinnin työkaluna uutta yhtiötä tai tuotelinjaa perustaessa.

Sekavat, erinäisiä hinta- ja kollitietoja sisältävät Excel-taulukot ja pitkät sähköpostiketjut alihankkijoiden kanssa ovat historiaa – rahtipalvelun tilaaminen on nyt ennennäkemättömän helppoa! Hintalaskuri näyttää aina yksittäisen kuljetuksen hinnan, mutta rekisteröitymällä Suomen Kuljetustilaukset Oy:n sivuille on mahdollista tutustua myös säännöllisiin kuljetussopimuksiin ja löytää yritykselle uusi, pitkäaikainen logistiikkakumppani.

Rahtikuljetuksen hintakilpailuttaminen vie aikaa

Kun yrityksen logistiikka nojaa vahvasti rahtiin, palvelun luotettavuus ja kuljetusten sujuvuus on ensisijaisen tärkeää. Vaikka laatu ratkaisee, rahtipalveluiden, kuten kaikkien alihankintapalveluiden, kilpailuttaminen on silti aina järkiteko – joissain tapauksissa ja joillain aloilla se on jopa pakollista.

Liian usein kilpailuttaminen jää tekemättä yksinkertaisesti siitä syystä, että yrittäjän aika ei riitä spesifioimaan tarjouspyynnön elementtejä tarpeeksi hyvin, rahtipalveluiden kilpailuttaminen kun vaatii yrityksen sisäisen logistiikkaketjun tarkastelemista myös monen ulkoisen, yrityksestä riippumattoman seikan huomioon ottamista. Näitä asioita ovat muun muassa tulevan rahtiyrityksen autokapasiteetti, valmius rahdata ulkomaille, alihankkijan vakavaraisuus ja niin edelleen.

Rahtipalveluiden kilpailuttaminen, tai ihan vaan rahtitarjousten pyytäminen, on hyödyllistä vain, kun tarjouspyyntö on laadittu oikein ja mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Kuljetusyritysten on mahdotonta antaa tarkkoja hinta-arvioita ilman tarkkoja lähtötietoja. Tässä syntyy suurin kuilu yrittäjän ja kuljetusfirman välille, kun rahtipalveluiden hintatasoa kartoitetaan: tarkkojen tietojen kirjaaminen yrityksen rahtitarpeista vaatii yrittäjältä aikaa ja työpanosta, jolloin kuljetusyrityksen vaihtamisen kynnys tulee yhä korkeammaksi – on helpompaa pysyä tutussa ja turvallisessa, vaikka siitä maksaisikin enemmän.

Oman aikansa vaatii tietysti myös kuljetusyritysten kartoittaminen omalla toiminta-alueella ja lähestyminen tarjouspyynnöillä. Siksikin Suomen Kuljetustilaukset Oy:n rahtilaskuri on ylivertaisen helppo tapa saada käden käänteessä tarkka, kilpailukykyinen tarjous omasta rahtitarpeesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *