Suomen Kuljetustilaukset yhteistyössä rekkahommien, jokamiesluokan ja median erikoismiehen, Pauli Laakson kanssa

Pauli Laakso

SKT:n ja Pauli Laakson yhteistyökumppanuus syntyi hetkessä Suomen kuljetustilaukset Oy:n toimitusjohtaja Sakari Anunti on autourheilufani henkeen ja vereen. Jo 13-vuotiaana ensimmäisen oman jokkisautonsa hankkinut Sakari, on ollut lajin parissa jo pienestä pitäen. Muutamaan viime vuoteen ei tallista ole löytynyt omaa autoa kilvanajoa varten, mutta laji vetää edelleen puoleensa. Palo jokkista ja kilpa-autoilua kohtaan on syttynyt roihuamaan, mutta kun oma liekki sammuu, on tärkeää ja mielekästä olla mukana tukemassa näkyvien henkilöiden autourheiluharrastusta.

Suomen Kuljetustilaukset Oy on yritys, joka tuottaa kuljetuspalveluita niin yrityksille kuin yksityisille henkilöille. Kotimaassa järjestettäviin kuljetuspalveluihin sisältyvät rahti- ja tavarakuljetukset, autokuljetukset sekä kone- ja erikoiskuljetukset. Yrityksen sijainti on Suomen pohjoisessa Torniossa, joka kaupunkina lukeutuu Suomen vanhimpiin.

Jokamiesluokka on lajina ja harrastuksena poikkeuksellisen yhteisöllinen Ihmiset harrastuksen ympäriltä koostuvat ympäri Suomen kisapaikoille kokoontuvista vauhtihirmuista ja tukijoukoista. Hyviä tuttuja ja luottokavereita, on jokkis tuonut harrastevuosien saatossa niin Sakarin kuin Paulinkin elämään.

YouTube-videoita tuottavan Pauli Laakson videot jokamiesluokan ja perheyrityksen kustomoitujen rekka-autojen ympäriltä, keräävät kymmeniä tuhansia katsojia ympäri Suomen. Pauli toteuttaa YouTubeen videoita, viimeisimpänä mm. videosarjan jokamiesluokasta ja lajin parissa vaikuttavista merkittävistä henkilöistä. Videot keräävät mielenkiintoa niin lajin parissa, kuin myös muualla autourheilusta kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa. Pauli tuo lajia ja sen hienoutta esille ja tutummaksi myös sellaisille ihmisille, joille autourheilu tai jokkis eivät ole ennestään tuttuja. Videoilla näkyy usein myös Paulin tallikaveri, Joni Alaranta, joka tunnetaan lajin piireissä erinomaisena jokkisautojen rakentajana ja -kuljettajana.

Reipas tekemisen meininki ja aito palo omaa harrastusta kohtaan herättää väessä mielenkiintoa. Myös juuri nämä piirteet Paulin tekemisessä, laittoi alkuun Paulin ja SKT:n merkittävän yhteistyökumppanuuden. Etelä-Pohjanmaan murteella sutkauttelevan nuoren miehen asenne ja positiivinen meininki herätti kiinnostuksen Sakari Anuntissa, ja niin yhteistyö pyöräytettiin käyntiin.

Suomen Kuljetustilaukset Oy on yksi Paulin merkittävimmistä yhteistyökumppaneista. Siispä yrityksen mainostarra komeilee Paulin kilpa-autoissa paraatipaikalla. Sakari näkee Paulissa nuorta itseään, aina kädet mustana ja hymyssä suin. Vastoinkäymisistä ei lannistuta, vaan aina otetaan opiksi, mitä seuraavalla kerralla voitaisiin tehdä toisin.

Yhteistyökumppaneiden merkitys Paulille on erittäin suuri. Ilman tärkeitä kumppanuuksia ja myöhemmin kumppanuuksista muodostuneita kaveruuksia, jäisi paljon näkökulmia huomiotta ja oma tekeminen ei kehittyisi samaa vauhtia. Sakarilta, Pauli on erinäisten juttutuokioiden ansiosta oppinut esimerkiksi sen, että ihan sama mitä tehdään, niin tehdään täysillä, koko sydämellä ja täydellä teholla.

”Kaikkea ei tarvitse osata eikä kaiken tarvitse olla valmista, opetellaan matkalla ja tehdään opetellen. Kaikkea voi oppia ja kaikki johtaa johonkin.” Näin Sakari Anunti kuvailee omaa arvopohjaansa sekä syitä, miksi on halunnut lähteä tukemaan Pauli Laakson uraa kilpa-autoilijana.

Teksti: Emma Kivikangas